Az internet egyik legnagyobb torrent letöltő oldala, a The Pirate Bay többé nem tartalmaz torrent fájlokat, de ez nem jelenti azt, hogy bezárták volna. A felhasználók mostantól úgynevezet "magnet linkeken" keresztül férhetnek hozzá a fájlokhoz. A magnet linking eljárást még a 2000-es évek elején dolgozták ki arra célra, hogy extra fájlok létrehozása nélkül lehessen a P2P hálózatokról adatokat letölteni. Lényege, hogy a letöltésre jelölt adatokról nem egy torrent fájlban, hanem magában az URL-ben határozzák meg a szükséges információkat. Az oldal üzemeltetői szerint egyébként ez a megoldás az átlagos felhasználók számára túl sok változást nem hoz, ugyan úgy tudnak majd letölteni mint eddig.

A londoni legfelsőbb bíróság előkészítette a hirhet fájlmegosztó oldal, a The Pirate Bay országos szintű betiltását. A bíróság által hozott döntés szerint mind a The Pirate Bay oldal, mind pedig több millió felhasználója megsérti a szerzői jog védett tartalmakra vonatkozó törvényeket. A döntés következtében valószínűsíthető, hogy a népszerű torrentoldalra is ugyanarra a sorsra jut, mint korábban két másik torrentoldalra, melyeket a szórakoztatóipar nyomására tiltólistára raktak és kötelezték a szolgáltatókat, hogy megakadályozzák ezen oldalak országon belülről történő elérhetőségét.

A világ egyik legnépszerűbb BitTorrent kereső motorjának üzemeltetői 7 év működés után bejelentették, úgy döntöttek bezárják kapuikat. A döntésben minden bizonnyal nagy szerepet játszott, a nemrégiben lekapcsolt fájlmegosztó, a MegaUpload ügye, valamint a több száz leállított sporteseményeket közvetítő weboldalról szóló hírek. Az még nem lehet tudni, hogy a BTJunkie teljesen eltűnik-e, vagy követi a The Pirate Bay példáját, akik 2009-ben felhagytak a keresőszolgáltatás biztosításával, de az oldalon továbbra is lehetőség van a tartalmak megosztására különböző decentralizált módszerekkel.

Csak néhány nap telt el azóta, hogy Finnország egyik legnagyobb internet szolgáltatója, az Elisa blokkolta felhasználói számára a gyakran jogsértő tartalmakat is megjelentető The Pirate Bay torrent oldal elérhetőségét, a hágai bíróság ugyanerre szólított fel 2 holland internetszolgáltatót is. A bíróság ítélete szerint a Ziggo és az XS4ALL szolgáltatóknak 10 napjuk van arra, hogy elérhetetlenné tegyék felhasználóik számára a torrent oldalt. A türelmi idő leteltével a szolgáltatók 10000 eurós bírsággal kell hogy szembenézzenek naponta, amíg az oldal elérhető a hálózatukból.

Egy nappal azután, hogy Finnország egyik legnagyobb internet szolgáltatója, az Elisa blokkolta ügyfelei számára a The Pirate Bay népszerű torrent oldalhoz való hozzáférést, az Anonymous csoport elosztott szolgáltatás megtagadásos támadást (DDoS) indított két internetes kalózkodás elleni szervezet finn weboldala ellen. Az IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) és a CIAPC (Copyright Information and Anti-Piracy Centre) szervezetek finn weboldalainak - vélhetően a DDOS támadás hatására történő - leállását a CIAPC ügyvezetője Antti Kotilainen is megerősítette, bár hozzátette, az incidens a szervezetek munkáját nem akadályozza, bár kétség kívül zavaró helyzet.

Hackerek kedden nyilvánosságra hozták azokat az adatokat, amelyeket az általuk hírdetett AntiSec kampány keretein belül gyűjtettek a zimbabwei, az ausztrál és a brazil kormánytól, az Universal Music Group-tól és a Viacom-tól. Ez az adat csomag az első, amelyet a korábban rivális két hackercsoport, a LulzSec és az Anonymous, által a múlthéten indított AntiSec kampányban nyilvánosságra hoztak. A közel 380MB-nyi adat, amely a népszerű The Pirate Bay fájlmegosztó torrent portálon érhető el, levelezéseket, felhasználói fiókok jelszavait és egyéb bizalmas információkat tartalmaz, bár az adatok forrása és hitelessége még nem bizonyított.

Nem úgy mint a DDoS támadás, mellyel Anonymous a címlapokra került az elmúlt hónapokban, ez az incidens valós hekkelő képességeket sorakoztatott fel. Anonymous feltörte a HBGary webszájtot és lecserélte az oldalt egy olyan képre, amely illusztrálja a háttérben húzódó motivációkat. A deface műveleten kívül sikeresen letöltöttek 60 000 vállalati emailt és postázták a Pirate Bay-nek.