Biztonsági kutatók olyan eljárást dolgoztak ki, melynek segítségével egy teljesen elszigetelt, internetelérés nélküli hálózatról is lehetséges az adatlopás.

Az AirHopper nevű billentyűnaplózó applikáció egy FM vevőegységgel rendelkező okostelefon felhasználásával a számítógép kijelzőjének speciális tulajdonságait használva juthat valós idejű adatokhoz.

Az eBay nyilatkozatából kiderült, hogy a február és március között végrehajtott kibertámadások érintették azokat az adatbázisokat, amelyek tárolták a felhasználók titkosított jelszavait, illetve egyéb nem pénzügyi adatokat tartalmazó adatok is kompromittálódhattak.

Az Adobe cég 2013 október 3-án bejelentette, hogy hekkerek törtek be a cég adatbázisaiba és több, mint 3 millió bankkártya adatait, valamint meghatározatlan számú bejelentkezési adatot lopták el. Október 29-i bejelentése szerint az cégtől több mint 38 millió Adobe ID bejelentkezési adatot loptak el.

2012 nyarán hacker-eknek sikerült betörniük a dán rendőrség vezető engedélyeket nyilvántartó adatbázisába - amely a személyes azonosítókat (CPR) tartalmazza - és még az is előfordulhat, hogy megváltoztatták azt. A rendőrség szerint ezt megelőzően egy támadásban 2012 április és augusztus között a betörők hozzáfértek az adóhatóság valamint a pénzügyminisztérium egyik szervezetének (Modernisation Agency) adataihoz is. A titkosszolgálatok biztonsági szakértői jelenleg is vizsgálják az eseteket, amelyek miatt egy börtönben lévő svéd állampolgárt gyanúsítanak, illetve felmerült egy dán állampolgár érintettsége is.

A LivingSocial közösségi vásárlós oldal adatbázisa volt a legutóbbi célpontja a hacker-eknek, akik több mint 50 millió felhasználó adatait szerezték meg. Az eddig ismeretlen tetteseknek sikerült megszerezni az ügyfelek nevét, email címét, születési dátumát és a titkosított jelszavait. A Washington DC központú, részben az Amazon tulajdonában lévő oldalnak 70 millió felhasználója van, de a fülöp-szigeteki, dél-koreai, indonéziai és thaiföldi felhasználók adatait nem érintette a támadás.

Egy a távoli hozzáférés biztonságát vizsgáló tanulmány szerint a vállalatok több mint fele esett áldozatul 2012-ben valamilyen kibertámadásnak, ha alkalmaztak távoli felhasználókat. Az eredmények azt mutatják, hogy a cégek több mint harmadánál a jelszavakat szerezték meg, és a korábbiakhoz képest kétszeresére nőtt az SQL befecskendezéses támadások száma is. A Webroot biztonsági cég jelentése arra a következtetésre jutott, hogy az újfajta, mobil eszközöket célba vevő támadások elsődleges célja az adatlopás, amelyeket főleg káros tartalmú email-ek, SMS-ek és a mobilos weboldalak segítségével hajtanak végre.

Egy tajvani publikus FTP szerveren bukkant fel a népszerű hardware gyártó, az American Megatrends Inc. (AMI) firmware-ének forráskódja és az aláíráshoz használt titkos kulcsa. Brandan Wilson biztonsági szakértő egy meg nem nevezett szervezet FTP szerverén találta a vállalat adatait, amelyek közt belső levelezés, rendszer image-ek, nagy felbontású PCB képek (nyomtatott áramkörök) és személyes Excel állományok is voltak a firmware forráskódjának különböző verziói mellett.

Alig egy héttel azután, hogy Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke a Titkosszolgálat (Secret Service) 148 éves történelmének első női vezetőjét jelölte ki Julia Pierson személyében, egy hacker csoport máris bejelentette, hogy bizalmas információkat szerzett az új igazgatóról. A weboldal nyilvánosságra hozta a társadalom biztosítási azonosítóját, születési idejét, telefonszámait, valamint a jelenleg és korábbi lakcímeit. Pierson neve mellett számos ismert ember is szerepel a listán, így például Eric Holder legfőbb ügyész, Mitt Romney korábbi republikánus elnökjelölt, Bill Gates a Microsoft alapítója, Angelina Jolie színésznő, George W. Bush korábbi elnök.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara által 325 résztvevő megkérdezése alapján végzett felmérés szerint a Kínában működő amerikai vállalatok negyede tapasztalt már adatlopást és/vagy üzleti titoksértést a helyi partnerei által. "Ezek a számok azt mutatják, hogy komoly nehézségekkel szembesülnek azok a cégek, akik Kínában akarnak üzletelni, különösen akkor, ha figyelembe vesszük a szellemi tulajdonjogok helyzetét és a technológiai transzfer szükségességét", áll nonprofit szervezet jelentésében.

A vállalatok számára az adatlopási ügyek komoly következményekkel járnak, mivel anyagi veszteséget és a felhasználók, ügyfelek bizalmának megrendülését okozzák. Erre a legjobb példa talán a 2 évvel ezelőtt történt Sony PlayStation Network elleni támadás, amelyben nagyjából 100 millió fiókot törtek fel, és amely következtében a cég 147 millió dolláros kárt szenvedett. Nem meglepő, hogy az ausztrál cégek sem immúnisak az ilyen támadások ellen, ahogy azt Timothy Pilgrim, az adatvédelmi biztos a Telstra-t és a Dell Australia-t érintő, elmúlt két évben zajlott vizsgálata feltárta.