Egy Virus_Hima álnevet használó hacker azt állítja, hogy sérülékenységeket talált a Yahoo weboldalán, amelyeket kihasználva több Yahoo aldomain teljes biztonsági mentését szerezte meg.Valószínűleg ez a második alkalom két hónapon belül, amikor az egyiptomi kalóz kihasználható hibákat fedezett fel az egyik legnagyobb internetes portálon. A Pastebin-en nyilvánosságra hozott írása szerint egyebek mellett cross-site scripting (XSS/CSS) és SQL befecskendezés (SQL injection) sérülékenységeket talált.

Egy kifordított kenyeres kosáron ülve, a térdét a melkasához húzva egy apró fiatal hölgy nézi a  Tahrir teret korán reggel. Azon gondolkozik menjen vagy maradjon.

A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet becslései szerint, az egyiptomi Internet-zár 90 millió dolláros kiesést vagyis, napi 18 millió dolláros okozott a gazdaságnak. A gazdaságot ért kár itt nem ér véget. A szervezet szerint, Egyiptomnak komoly kihívást fog jelenteni a meglévő és új befektetők megtartása ill. csalogatása.

Egyiptom egyik legnagyobb mobil szolgáltatója állítja, Hosni Mubarak rezsimje feladó nélküli küldött a rezsimet éltető szöveges üzeneteket a hálózatukon keresztül. Rendszerük illetéktelen használatától pedig nem boldogok.

A RIPE jóvoltából működtetett oldal segítségével megfigyelhetőek az egyiptomi szervezetekhez tartozó prefixek routing aktivitása.

A kormányellenes tiltakozók és a rendőrség összeütközése után az Internet szolgáltatást szüneteltették Egyiptomban.

Akár a családjával, akár a barátaival szeretne kommunikálni, esetleg csak hirdetné az igét, itt számos módszert találhat alapvető hálózati kapcsolatok kialakítására, amikor nem támaszkodhat a celluláris vagy a földi Internet kapcsolatokra.

Az internet lekapcsolásának okán Shervin Pishevar befektető utjának indította az OPENMESH-t. Egy fórumot, ahol olyan megoldásokat keresnek, melyek meggátolják a kormányokat a kommunikációs hálózatok blokkolásában.

A globális internet elérést nyomonkövető vállalkozások azt tapasztalták, hogy csütörtök este, nagyjából 10:30-kor (GMT) az egyiptom forgalom jelentősen visszaesett.

Az Internet eddigi történetében eddig példa nélküli lépésre szánta el magát az egyiptomi kormány, utasította a szolgáltatókat, hogy állítsák le a ki- és bejövő nemzetközi Internet forgalmat.