A Szíria ellen irányuló akciójuk során az Anonymous 1 GB-nyi dokumentumot hozott nyilvánosságra a Szíriai Külügyminisztérium belső levelezéséből. A megszerzett dokumentumok között vannak szír miniszterek beszkennelt útlevelei, ukrán fegyverszállítmányok adatai, és egy jelentés is, ami szerint 200 tonna készpénzt szállítottak Oroszországba.

A legtöbb dokumentum arab nyelvű, ezért örömmel fogadnák a nyelvet beszélők jelentkezését, esetleges segítségüket a dokumentumok lefordításában.

http://www.ehackingnews.com/2012/11/anonymous-leaks-1gb-of-internal-govt...

Egy kanadai szervezet szerint az Egyesült Államokból, Kanadából és más nyugati országokból is szolgáltak ki szír kormányzati honlapokat. Ezért lehetett több kormányzati weboldalt is elérni az egész Szíriát érintő internet kimaradás során. Ez az amerikai szolgáltatók szempontjából azért érdekes, mert Barack Obama áprilisban az amerikai kormány beleegyezéséhez kötötte a szír kormányzati weboldalak kiszolgálását.

Az Anonymous bejelentette az Operation Syria akciót válaszként a szíriai internet szolgáltatás leállítására.

November 29-én megszűnt az internetkapcsolat Szíriával, és az ország területén a mobilkommunikációban is zavarok léptek föl. A szíriai kormány a terroristákat okolja az internet szolgáltatást lehetővé tevő kábel átvágásával, de hálózati szakemberek szerint ez valószínűtlen.

A szíriai konfliktus elérte az Internetet is. "A felhasználói fiókod védelme egyben a barátaid védelmét is jelenti. A jelszavad védelme egyben a forradalom védelmét is jelenti". Fiatalokból és tanulókból álló csoport figyelmezteti a harcokban résztvevőket az adatlopási kísérletekre. A harcok kezdete óta próbál a kormányzó rezsim behatolni az ellenálló aktivisták online hálózataiba. A biztonsági erők kínzással próbálják megszerezni a letartóztatott harcosok közösségi oldalakon használt jelszavait, valamint az elmúlt hónapokban a Facebook-ra és a Youtube-ra hasonlító oldalak segítségével próbálták megszerezni az aktivisták személyes adatait.

Ahogyan a NATO szövetségesek egyre közelebb kerülnek, hogy katonai lépéseket tegyenek Szíria ellen, egy új front nyílik a nyugati hatalmak hírszerzési ügynökségei által a damaszkuszi kormány destabilizálására. A CIA és szövetségesei által választott eszköz ezúttal a magát Wikileaks-nek hívó szervezet és a fő szóvivője, Julian Assange.

Néhány nappal azután, hogy a WikiLeaks elkezdte kiadni a szíriai hivataloktól, minisztériumoktól és vállalatoktól származó több mint két millió email-t, egy Anonymous tag azt állította, hogy ők szerezték meg a dokumentumokat, és adták át azt a kiszivárogtató portálnak. Egy szombaton kiadott sajtóközleményben, a saját magukat csak Anonymous Op Syria néven emlegető csoport jelezte, hogy a tagjaik törtek fel számos szíriai domain-t és több tucat szervert február 5-én.

A szíriai ellenzéki aktivistákat célzó Internetes kampány új fejezete kezdődött. Az év eleje óta az ellenzékieket számos trójai programmal támadták - amelyek titokban kém szoftvereket telepítettek a fertőzött rendszerekre - valamint adathalász támadásokkal vették célba, amelyek YouTube és Facebook felhasználói adatokat loptak. A múlt héten a TrendMicro Malware Blog-ja egy weboldalra hívta fel a figyelmet, amely állítólagos egy Skype titkosító programot kínál letöltésre, de valójában egy trójai telepít, a DarkComet 3.3 elnevezésű távoli adminisztrációs eszközt, amely lehetőséget ad a támadónak, hogy megfigyelje a webkamera forgalmát, kikapcsolja az anti-vírus programok figyelmeztetéseit, naplózza a billentyűzet leütéseket, ellopja a jelszavakat és a megszerzett érzékeny információkat szíriai IP címekre küldi.

Egy a Wikileaks kiszivárogtató portálon nyilvánosságra hozott levelezésből kiderült, hogy egy amerikai biztonsági cég, az SCG International amerikai tisztségviselők kérésére segítette a szíriai lázadókat, akik a jelenlegi vezőt, Bahar al-Assad hatalmát akarták megdönteni. Az SCG vezére James F. Smith által küldött levélből kiderül, hogy cégét felbérelték, hogy segítség a török bázisú szíriai felkelőket a rezsim megdöntésében. Az e-maileket a nemrég kínos adatvesztési incidensen átesett Stratfor biztonsági cég vezérigazgató helyettesének, Fred Burtonnak címezték.

2007. szeptemberében izraeli repülők elpusztítottak egy Szíria belső részén elhelyezkedő nukleáris reaktort. Napokkal mielőtt fegyvernek számító uránium szállítmány érkezett volna Észek-Koreából. A repülők mély árkokat hagyó bombákat szórtak -- és a bombákat a célpontjaikra az izraeli kommandósok irányították, akik infraförös sugarakkal világították meg a célzott épületeket.

http://homelandsecuritynewswire.com/experts-israel-used-cyber-weapon-dis...