A PTA CERT-Hungary (Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ) a SANS Intézet Securing The Human program keretein belül havi rendszerességgel tudatosságnövelő kiadványt jelentet meg OUCH! néven. A 2013. májusi kiadvány a Jelszavak témájával foglalkozik. A kiadvány itt érhető el, valamint az együttműködéssel és a kiadvánnyal kapcsolatban további információ a PTA CERT-Hungary weboldalán olvasható.

A PTA CERT-Hungary (Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ) a SANS Intézet Securing The Human program keretein belül havi rendszereséggel tudatosságnövelő kiadványt jelentet meg OUCH! néven. A 2013. márciusi kiadvány "Közösségi oldalak biztonságosan" témájával foglalkozik. A kiadvány itt érhető el, valamint az együtműködéssel és a kiadvánnyal kapcsolatban további információ a PTA CERT-Hungary weboldalán olvasható.

A PTA CERT-Hungary (Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ) a SANS Intézet Securing The Human program keretein belül havi rendszereséggel tudatosságnövelő kiadványt jelentet meg OUCH! néven. A 2013. februári kiadvány "Adathalász email támadások" témájával foglalkozik.

A Fehér Ház pénteken kiadott egy előzetes tervet a nemzeti kiberbiztonsági munkacsoport felállításáról. Egy szakértő szerint azonban az útmutató tartalmaz egy alapvető hibát, mely szerint nem koncentrál eléggé a szakamai ismeretekre a hatékony kibervédelem ellátása érdekében. Alan Paller a SANS Institute igazgatója, a Wired Workplace-nek hétfőn beszélt a tervezet hiányzó részéről: nincs terv a gyakorlati oktatók képzéséről, illetve a illetve a meglévő gyakorlati szakemberek oktatóként való kihasználásáról. Paller a jelenlegi tervel kapcsolatban úgy fogalmazott, "olyan , mintha pilóta képzettség nélküli oktatók tanítanák a pilótákat repülni."

A 2010 CWE/SANS Top 25 Legveszélyesebb programhibák listája, amely tartalmazza a legelterjedtebb és legkritikusabb programozási hibákat.

A SANS kutatási igazgatója Johannes Ullrich szerint, a vállalatok többsége nincs teljesen tisztában az IPv6 átállással járó hatásokkal, vagy csak egyszerűen rosszul mérték fel a tervezéshez, teszteléshez és migrációs stratégiához szükséges időt.

A SANS gondozásában megjelent dokumentum leírja egy nyílt forráskódú szoftverre épülő Domain Név Rendszer (DNS) sinkhole architektúráját és konfigurációját. A DNS sinkhole a rosszindulatú és nem kívánatos aktivitások detektálásra és megelőzésre szolgál. A rendszer olcsó, hatékony, skálázható és könnyen karbantartható.

http://www.sans.org/reading_room/whitepapers/dns/dns-sinkhole_33523

A DVLabs a SANS, Qualys és OSVDB közreműködésével kiadta második, évenként megjelenő biztonsági jelentését. A riport kitér a legújabb támadásokra és sérülékenységi trendekre. Nagyvállalatok számára különösen érdekes lehet a jelentés, mivel több őket érintő problémára is kitér.
http://dvlabs.tippingpoint.com/toprisks2010