Az AT&T iformatikai biztonsági főnöke az állam és a többi szolgáltató közreműködését kérte a hálózatát sújtó, egyre gyakoribb elosztott szolgáltatás megtagadásos támadások (DDoS - Distributed Denial of Service) miatt.

Michael Smith telefonszámlája általában 700 dollár. 2009-ben kiberbűnözők feltörték a massachusettsi férfi üzleti telefonját, és közel 900.000 dolláros számlát csináltak neki azzal, hogy Szomáliát hívták rajta keresztül. A Salem News riportja szerint az AT&T - amely nem is a nemzetközi szolgáltató, csak egy állomás a nemzetközi láncban - beperelte a férfit 1,15 millió dollárra csalás miatt.

A San Francisco-i 26 éves Daniel Spitler, aki közreműködött az AT&T szervereinek feltörésénél használt káros kód elkészítésében, nemrég beismerte, egy társával különböző szerverekre törtek be, hogy IPad előfizetők személyes adataihoz jussanak hozzá és ezzel az interneten el is dicsekedett. Az FBI szerint Spitler társa, a 26 éves Andrew Auernheimer tervelte ki a támadásokat, de Spliter megtagadta az a hatóságokkal való együttműködést az Auernheimer elleni vádak bizonyításában.

Követve a nagyobb távközlési cégek és szoláltatók példáját az AT&T is bizonyítani szeretné komolyan gondolják a cloud computingban rejlő lehetőségeket. Nemrég bejelentették egymilliárd dollárt fordítanak idén a mobilitás és a cloud szolgáltatások fejlesztésére. A Dallas-i mamutcég nyilatkozatában elmondta céljuk egy globális, cloud alapú hálózat kialakítása, mely a legkisebbtől a legnagyobb cégeket is ki tudná szolgálni.

Az amerikai óriás AT&T, válaszul a mobil eszközöket érő folyamatos támadások miatt vezetéknélküli biztonsági szolgáltatás indítását tervezi a jövő évtől, jelentette be a cég ügyvezetője.

A Mark Klein technikus által megismert és az egykori San Fransisco-i AT&T épületének Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) titkos szobájába telepített eszköz nem csupán a nagy testvér eszköze, amely lehallgathatóvá teszi a civilek forgalmát a kormány számára.

Az Advertising Age-hez kiszivárgott dokumentumok szerint, az AT&T költötte júniusban a legtöbb pénzt ad words marketingre, ez persze nem meglepő, mivel az Apple IPhone 4 ekkor jelent meg. Annál is érdekesebb viszont a BP költségvetése. A bekövetkezett katasztrófa végett úgy tűnik a BP tényleg mindent bevetett, hogy az információk eljussanak mindenkihez. 
http://www.v3.co.uk/v3/news/2269390/leaked-google-documents-show-ad