Egy német biztonsági kiállításon a FinFisher trójai alkalmazás gyártója bemutatta a program működését és kiderült, az ugyanazt a nemrégiben javított iTunes sérülékenységet használta működésekor, mint a Ghost Click botnet. A Spiegel Online jelentése szerint a FinFisher trója egy iTunes HTTP sérülékenységet kihasználva települ a célpont rendszerrel. A Gamma International cég által készített trójait előszeretettel használják a bűnüldöző szerverk, hogy a feltételezett bűnözők levelezéseit, üzeneteit és Skype hívásait lehallgassák. A német szövetségi törvények lehetővé teszik a Skype beszélgetések lehallgatását, bár ezzel kapcsolatban több szervezet is aggodalmát fejezte ki, főleg azután, hogy a Chaos Computer Club hackercsoport megvizsgált egy a rendőrség által lehallgatásra használt trójait (R2D2) és kiderült az a Skype beszélgetéseknél jóval több adatot figyel a megfertőzött rendszeren.

A többek között az Anonymous csoport által is szervezett Occupy Wall Street eseményen történt, a tüntetőkkel szemben fellépő rendőri erőszakról szóló jelentések hatására a hackercsoport több üzenetet is közzétett, melyben figyelmeztették a hatóságokat, az erőszak nem marad büntetlenül. A rendőri erőszakról szóló jelentéseket szerdán ellentmondó hírek követték, mely szerint a rendőrség le is tartóztatott tüntetőket, sőt az Anonymous számos nyilatkozatban állítja, hogy az eseményről tudósító csapatukat is őrizetbe vették. A csapat ezután segítséget kért, hogy aki csak tud segítsen, hogy továbbra is élő videóképet tudjanak sugározni az eseményről és a letartóztatásokról is.  A felhívás után több videó is megjelent a népszerű YouTube videómegosztó portálon, amely a rendőrség erőszakos fellépését bizonyítja. Néhány felvétel megörökítette, ahogy a rendőrök egy-egy személlyel összecsapnak a tömegben, később pedig, hogy néhány tüntetőt a földön húznak el a tömegből és megbilincselnek.

Kolumbiai hackerek, akik az Anonymous hackercsoporthoz tartoznak, spam levelekkel halmozták el a kolumbiai országos rendőrség 250 tisztségviselőjét és róluk személyes adatokat szivárogtattak ki. Az adatlopás akkor következett be, mikor az áldozatok a spam üzenetben található linkre kattintottak. Miután nyilvánosságra hozták a tisztségviselők adatait, arra kértek mindenkit, hogy hívja őket és írjon nekik e-mailt. Az eset ismét rávilágít arra a tényre, hogy az Anonymous tagjai mindnyájan egyenlőek és úgy döntenek ahogyan akarnak, de a közös cél érdekében együtt is dolgoznak.

Az Egyesült Államokban hétfőn FBI ügynökök tizennégy személyt tartóztattak le, azzal a váddal, hogy a gyanúsítottak valószínűleg közreműködtek a PayPay honlapja ellen irányuló internetes támadásban. Az elkövetők valószínűleg az Anonymous hacker-csoport tagjai. A hivatal hasonló okokból kedden két további személyt vett őrizetbe, a két ügy valószínűleg összefügg.

A török rendőrség jelentése szerint letartóztattak 32 személyt, akik összefüggésbe lehetnek a korábbi török kormányzati oldalakat ért támadásokkal. A feltehetően az Anonymous csoporttal kapcsolatban álló hackereket 12 különböző városban tartóztatták le egy nappal a spanyol hatóságok sikeres akciója után.

Az El Mundo spanyol napilap szerint az Anonymous csoport bénította meg és tette elérhetetlenné több, mint egy órán át a spanyol rendőrség honalapját szombaton. Az újság szerint a hackercsoport előre figyelmeztette a rendőrséget, hogy szombaton valamikor a nap folyamán támadást intéznek az oldal ellen. A spanyol rendőrség honlapja 21:30-tól több, mint egy órán át volt elérhetetlen.

Az athéni hatóságok letartóztattak egy 18 éves fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy betört az Interpol, a Pentagon, az NSA és az FBI rendszereibe. Az az ifjú elkövető Athén Agios Dimitrios negyedében él édesanyjával és állítólag már 15 évesen is behatolt az Interpol weboldalára.

A hackerek megbénították a Kingston-i rendőrség honlapját, de a rendőrség nyilatkozat szerint, a támadóknak a rendszerbe nem sikerült behatolniuk. A weboldal a múlthét folyamán vált elérhetetlenné és működése csak kedden állt helyre. Joanne Geikie, a rendőrség szóvivője elmondta, a támadók nem okoztak kárt a rendszerben.

A 29 éves M.Hale-t még időben elkapták a rendőrök, mikor le akart lépni egy balul sikerült rablás közben. De honnan tudta, hogy már úton vannak a rendőrök? A választ az Android marketen találjuk.

Két brit tinédzsert vádoltak azzal, hogy számos online vállalatot támadtak meg annak érdekében, hogy ellopják az ügyfelek hitelkártya adatait. Mindkét fiatal, BriZachary Woodham (19 éves) és Louis Tobenhouse (18 éves) brightoni lakos, akik ügyével a londoni Southwark Crown bíróság foglalkozott különböző számítógépes visszaélések és csalások kapcsán. A vizsgálatot követően a két fiatalembert a városi rendőrség e-bűnözés elleni egysége (Police Service's Police Central e-Crime Unit - PCeU) tartóztatta le. Mindkettőjüket felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint ledolgozandó közmunkára ítélték.