Az áprilisi 6-án brazil hacker-ek által végrehajtott, számos kormányzati weboldalt érő deface támadásra válaszul indiai hacker-ek brazil weboldalakat támadtak hasonló módon, ezzel pedig lényegében hadiállapotot hirdettek a kibertérben. Az indiai hacker-ek nem csupán blokkolták a szervereket, hanem provokatív üzenetet is hagytak, amelyben azt írták, hogy minden feltört szerver az ő irányításuk alatt áll, valamint kijelentik, hogy az akciót bizonyos "láma" brazil hacker-ek támadásának megtorlásául szánták.

A Barbaros-DZ néven ismertté vált hacker több mint húsz kínai, kormányzati weboldalt tört fel egy hét alatt. "Azért fordultam a kínai oldalak ellen, mert korruptak. Csak gondolj bele! Azt hiszik, hogy a pénz fontosabb, mint a világ. Ez nem helyes. Nem értik meg, hogy mi az a szabadság és a szeretet (hogy mennyire fontos). Kína egy gazdag ország, ahol sokan élnek, de a legtöbb ember csak a pénzzel törődik. Ezért vettem célba a kínai oldalakat. Remélem, hogy Kína jobb ország lesz a jövőben". A jelentések szerint a támadónak Remote File inclusion (RFI) és Local file inclusion(LFI) támadásokkal sikerült backdoot-t telepíteni a rendszerekre, és így megváltoztatni a weboldalakat.

Ankit Fadia arról lett ismert, hogy ő volt India első etikus hacker-e. Számos szoftverfejlesztő cég elismeri a képességeit, több könyvet is írt az internetes és számítógépes biztonságról. A sors fintora, hogy ismét feltörték és deface-elték a weboldalát, és a hacker egy meglehetősen gúnyos üzenetet is hátrahagyott, amiben a képességeit becsmérelte, és új szakmát ajánlott. Ez volt a második alkalom, hogy megtörték az oldalt. A támadó úgy véli, hogy semmi illegális dolgot nem követett el, mivel csak válaszolt egy kihívásra, amit Ankit Fadia tett az oldal feltörésére.

Az XtReMiSt Team Muslim Liberation Army néven tevékenykedő hackercsapat 40 amerikai weblapot tört fel és mindegyiken ugyanazokat a változtatásokat hajtotta végre. A nyitóoldalakat egy a háborúban készült képre cserélték, háttérzenét rendeltek az oldalakhoz, valamint egy szöveges kinyilatkoztatást tettek, melyben arra hívják fel a figyelmet, hogy a muszlimokat gyakran azonosítják a terroristákkal, pedig valójában a muszlimok 99 százaléka elutasítja a terroristák által használt módszereket.

Az Európai Unió egyik aldomainját feltörte és elcsúfította az Inj3ct0r Team exploit író csapat. A támadók az általuk kitett üzenetben az erőszak ellen "tüntettek", de erősen bírálták az orosz külpolitikát is. "A nukleáris fegyverek ellen vagyunk. Ellenezzük az erőszakot Líbiában. Elítéljük Tymoshenko politikai letartóztatását. Ellenezzük Oroszország Ukrajnára gyakorolt befolyását." Ezt követi még néhány nyomdafestéket nem tűrő kritika Medvedev, Putyin és Yanukovich felé, végül soraikat az Anonymous csoportra emlékeztető gondolattal zárják: "Letartóztathattok minket, de nem tartóztathattok le egy eszmét. Nem vagyunk egyedül, légió vagyunk."

Nem úgy mint a DDoS támadás, mellyel Anonymous a címlapokra került az elmúlt hónapokban, ez az incidens valós hekkelő képességeket sorakoztatott fel. Anonymous feltörte a HBGary webszájtot és lecserélte az oldalt egy olyan képre, amely illusztrálja a háttérben húzódó motivációkat. A deface műveleten kívül sikeresen letöltöttek 60 000 vállalati emailt és postázták a Pirate Bay-nek.

A 4chan oldalon kitárgyalt és megjelent támadás részletei eléggé elnagyoltak és felületesek, de ennek ellenére állítják, hogy egy SQL befecskendezéses sérülékenységet kihasználva feltörték a konzervatít párt oldalát.

Politikailag motivált hekkerek tiltakozásuk jeleként csapást mértek a Human Genetics Commission webszájtra kedden.

http://www.theregister.co.uk/2010/08/19/iran_defacers_hit_genetics_website/