Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (Department of Homeland Security - DHS) annak érdekében, hogy megvédje a civil, kormányzati intézeteket a kibertámadásoktól, az EINSTEIN behatolás érzékelő (intrusion detection) rendszer egy sokkal hatékonyabb változatát tervezi telepíteni, amely képes felismerni a támadásokat és a káros szoftvereket, különösen az email-ben érkezőket. Azonban amióta a DHS elismerte, hogy az új eszköz képes "beleolvasni" az elektronikus tartalomba is, komoly adatvédelmi aggodalmak merültek fel a használattal kapcsolatosan.

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (Department of Homeland Security) szerint 11 energiaiparban érdekelt céget ért spear phishing támadás. Az elkövetők alkalmazottak neveit, céges emailcímeket, beosztásokat és más információkat gyűjtöttek össze egy weboldalról annak érdekében, hogy spear phishing támadást tudjak indítani, áll a legutóbbi, negyedévente kiadott ICS-CERT Monitor-ban, amit a minisztérium alatt lévő Industrial Control System-Computer Emergency Response Team (ICS-CERT) állított össze.

A Nullcrew néhány hónapos csönd után jelentkeztek újra, ráadásul egy igencsak érdekesnek tűnő betöréssel. Azt állítják, hogy sikerült betörniük a "Study in the States", az amerikai Belbiztonsági Minisztérium (US Department of Homeland Security, studyinthestates.dhs.gov) egyik oldalára. A csoport állításának bizonyítékaként több, a szerverről származó adatot is közzétett (Database Host, user, password, database name). Közleményük szerint úgy sikerült a betörés, hogy hozzáférést szereztek a Wp-config.php állományhoz. Az már csak ráadás, hogy feltörték a Sharp Electronics UK hivatalos weboldalát, és megszerezték a teljes SQL adatbázist.

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának (Department of Homeland Security) Computer  Emergency Readiness Team-je (US-CERT) jelentette az Adobe-nak, hogy felfedeztek egy sérülékenységet a Shockwave Player-ben, amin keresztül káros kódot lehet futtatni. Ami igazán sokkoló a hírben az az, hogy első alkalommal 2010 októberében jelentették a hibát, a gyártó pedig azt válaszolta, hogy 2013 februárig nem fogják azt javítani.

A tervezetet az amerikai Belbiztonsági Hivatal (DHS - Department of Homeland Security) és a kanadai megfelelője (PBS - Public Safety Canada) felügyeletével hozták létre azzal a céllal, hogy jobban meg tudják védeni a kritikus infrastruktúrájukat és hatásosabban tudjanak reagálni kiberbiztonsági incidensekre.

Az Egyesült Államok törvényhozásának Jogi Bizottságának három tagja Eric Holder igazságügyi és Janet Napolitano belbiztonsági miniszterhez fordult a Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security) által végrehajtott Operation In Our Sites akció miatt, aminek következtében számos domain nevet foglaltak le. Az augusztus 30.-án benyújtott panaszukban azt hozták fel, hogy a hatóságok sok esetben meggyőző bizonyítékok nélkül (olyanokra alapozva, mint például hivatkozások vagy legálisan feltöltött tartalmak) foglaltak le bizonyos domain neveket. A közel két éve indult akcióban már több mint 700 domain-t koboztak el kalózkodásra és más kiberbűncselekményekre hivatkozva.

Az amerikai Belbiztonsági Hivatal (DHS) külön szakcsoportot hozott létre az energia és vízközmű szolgáltatók számítógépes rendszereinek biztonsági vizsgálatára és az esetleges incidensek kivizsgálására. A csapatban dolgozó szakemberek szerint ezek a szolgáltatók mára folyamatos kibertámadások célpontjaivá váltak. A DHS ICS-CERT csapata folyamatosan járja az ICS (Indrustrial Control System - Ipari Irányítási Rendszer) alapú hálózatokat használó víz, vegyi és energia telepeket, hogy felmérjék az esetleges sérülékeny pontokat és hogy a különböző incidensekből tanulva segítsenek a megfelelő védelmi rendszerek kialakításában.

Az amerikai Belbiztonsági Hivatal (DHS) azon taktikája, mely szerint hírszerzési céllal használják a közösségi oldalakat erős ellenérzést váltott ki a jogvédőkből, egy csoport még bírósági keresetet is benyújtott a hivatal ellen. December 20-án az Elektronikus Adatvédelmi Információs Központ (Electronic Privacy Information Center - EPIC) pert indított a DHS ellen azt állítva, hogy az ügynökség nyilvánosságra hozza a Facebookhoz és a Twitterhez hasonló oldalakon végzett titkos felméréseinek eredményeit.

Az online adatvédelmi csoport beperelte az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumát és azzal vádolta, hogy nem teszik elérhetővé az ügynökség rejtett megfigyeléseiből származó rekordokat a Facebook-ot, Twitter -t és más közösségi szájtokat illetően.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama decemberre meghirdette a kritikus infrastruktúra védelmének hónapját. A kritikus infrastruktúrába beletartozik minden az erőművektől, vegyi üzemektől, számítógépes hálózatoktól kezdve a hidakon, autópályákon, stadionokon és bevásárlóközpontokon át az államigazgatási épületekig, amelyeket nap mint nap több millió amerikai látogat.