Egy sebezhetőség lehetővé teszi, hogy bárki üzenetet küldjön egy tetszőleges Twitter felhasználó nevében vagy módosítsa az adatait, ha tudja a felhasználói fiókhoz rendelet mobilszámot. Hasonló sebezhetőséget már javítottak a Facebooknál.

Az Egyesült Királyságban minden harmadik mobiltelefon használó elég naiv ahhoz, hogy megpróbálja "stop" üzenettel megállítani a folyamatosan áramló spam sms üzeneteket, amivel viszont csak azt érik el, hogy még többet kapnak. A Cloudmark 1164 felnőtt előfizetőt kérdezett meg, akiknek 64%-uk úgy véli, hogy a probléma mára hatalmasra nőtt. Bár a kérdezők közel 2/3-a azt mondta, hogy figyelmen kívül hagyja az ilyen üzeneteket, illetve 10%-uk a szolgáltatónak jelenti az esetet, maradék közel 1/3 felhasználó tévesen azt hiszi, hogy ha válaszolnak az üzenetre, akkor meg tudják állítani azok küldését. Sajnos ebben az esetben csupán annyi történik, hogy a spammerek biztosak lehetnek benne, hogy egy érvényes és használt telefonszámra küldték az üzenetet, ezt rögzítik egy adatbázisban, és pénzért továbbadják másoknak az adott telefonszámokat.

Egy moszkvai székhelyű céget 77500$ dollár kártérítésre és az áldozatok részére pénz visszatérítésre köteleztek, miután egy Android alapú káros szoftver feliratkozott egy emelt díjas szolgáltatásra a felhasználók beleegyezése nélkül. Az Egyesült Királyság emelt díjas telefonszolgáltatásait felügyelő PhonepayPlus elrendelte, hogy a Connect Ltd azoknak is térítse vissza a pénzüket, akik nem tettek bejelentést az esetről. A cég állt egy káros tartalmú Facebook hivatkozás mögött, amire a gyanútlan felhasználók rákattintva egy Android kártevőt töltöttek le, ami saját magát egy olyan app-nak álcázta, amely hozzáférést tett lehetővé játékokhoz, majd egy emelt díjas SMS-t küldött a telefonról, ezzel automatikusan felíratva azt a szolgáltatásra.

A lengyel CERT egy olyan elemzést tett közzé, ahol az alkalmazás neve (poland_xxx.apk) és a terjedési módszere (egy népszerű lengyel weboldalról, valószínűleg az egyik reklámba ágyazva érkezett az áldozatok telefonjára) valószínűsíti, hogy a kártevő szoftver kimondottan a lengyel felhasználókat vette célba. A káros szoftver olyan prémium SMS-t küld, amely nagyjából 10 dollárba kerül, amiért exkluzív tartalmat ígér a felhasználónak. Azonban ez a bizonyos exkluzív tartalom nem más, mint egy újabb alkalmazás, amely újabb SMS-t küld.

Nemrégiben egy a Sunday Times-ban megjelent cikk azzal vádolta a közösségi oldalt, hogy kémkedik a felhasználók szöveges üzenetei után a Facebook azonban határozottan tagadja a vádakat. A cég akár csak sok más hasonló széles körben használt webes entitás, mint a Flickr vagy a YouTube rendelkezik olyan okos-telefon alkalmazással, amely hozzáfér a szöveges üzenetekhez és más személyes információhoz, állítja a Sunday Times. Az újság szerint a Facebook elismerte, hogy beleolvasott a felhasználók üzeneteibe, miközben saját üzenetküldő szolgáltatását tesztelte, azonban a közösségi oldal határozottan kijelenti a újság valótlanságot állít.

A pakisztáni telekommunikációs ügynökség (Pakistan Telecommunication Authority - PTA) utasította az ország telekommunikációs szolgáltatóit, hogy szűrjék ki az általuk kifogásolt szavakat a rövid szöveges (SMS) üzenetekből. A kezdeményezés azonnal nagy felháborodást keltett a civil jogi szervezetek körében. Shahzad Ahmad a Bytes for All elnevezésű pakisztáni emberjogi szervezet koordinátora elmondta, a tervezet számos alapvető emberi és alkotmányos jogot megsért.

A mobilkészülékek tulajdonosainak új fenyegetés miatt kell aggódniuk. Rob McKenna államügyész pénteken adott ki figyelmeztetést egy új csalási formáról, mely Seattle környékén terjed és amelyben az áldozatok pénzügyi adataira pályáznak a csalók. A módszer hasonló, mint a "hagyományos" e-mailben érkező adathalász levelekben, az üzenet küldője itt is egy pénzintézetnek, vagy bankkártya cégnek adja ki magát, amely valamilyen problémával keresi meg az ügyfelet, akitől online választ vagy személyes beszélgetést várnak.

Számítógépes hackerek olyan technikát dolgoztak ki, amelyekkel képesek az ajtókat kinyitni vagy akár a motort elindítani kulcsok nélkül, egy speciális üzenet küldésével a jármű lopásgátló rendszere felé. Mindez azért lehetséges mert a GPS és más eszközök egyre gyakrabban csatlakoznak a mobiltelefon hálózatokhoz és így képesek szöveges üzeneten keresztül parancsokat fogadni. Ennek segítségével a tulajok távolról képesek az eszközök beállításait módosítani, ugyanakkor egy támadási felületet is jelent a hackereknek.

Oroszország egyik legnagyobb mobilszolgáltatójának a Megafonnak, - amely egyébként  több mint 57.000.000 ügyféllel rendelkezik - előfizetői jogosan aggódhatnak, mivel a cég SMS adatbázisa "szivárog". Hatalmas botrány robbant ki mikor kiderült, az előfizetők üzenetek ezrei elérhetőek az interneten. Az adatszivárogtatási botrányban egy másik cég is nagy szerepet játszhat, a legnagyobb orosz keresőmotor, a Yandex, mivel a keresőjében hosszú ideig meg lehetett találni a kiszivárgott sms üzeneteket. Időközben a Yandex már orvosolta hibáját és eltávolította a sms-ekre mutató linkeket.

ProtectedSMS néven új terméket dobott a piacra a Protected Mobility, az állami és üzleti szféra azon képviselői számára, akik munkájuk során rendszeresen küldenek szöveges üzeneteket. Ez az első olyan biztonsági megoldás, ami lehetővé teszi a szöveges üzenetek átjátszóközpont, szerver nélküli titkosítását.