A szeptember 11-i terrortámadások óta az ügynökség bírósági engedély nélkül hallgathatja le az elektronikus kommunikációt. Az újonnan, 2 milliárd dollárból épített Utah államban lévő komplexumban végzik ezt a munkát. Egy 2006-ban megjelent New York Times cikk tárta fel azt, hogy a Bush kormányzat az állampolgárok elektronikus kommunikációját mindenféle bírósági engedély nélkül megfigyelheti.

Az Egyesült Államok Belbiztonsága olyan pályázatot hirdetett ezen a héten, amelynek keretében egy 40 millió dollár értékű programmal bátorítanák a fejlesztést és a kutatást a kiberbiztonsággal kapcsolatos témakörök széles körében: A rugalmas és ellenálló szoftverek tervezésétől, a jelszavak és a CAPTCHA technológia alternatívájáig, az automatikus támadások megelőzésének céljából. A DHS az érdeklődési köröket a Broad Agency Announcement-ben (BAA) fektette le január 26-án.

A belbiztonság nemrégiben, mindössze egy nap erejéig lehetővé tette a Nemzeti Kiberbiztonsági és Kommunikáció Integrációs Központ látogatását. Ezen a napon az InformationWeek Government élt a lehetőséggel és készített pár fényképeket. Az építmény úgy néz ki, és úgy is funkcionál mint egy modern operációs központ.

http://www.informationweek.com/news/galleries/government/security/showAr...

Ezen a héten három vagy négy napon át, az Internet ismeretlen ellenfél támadása alatt fog állni. A kormányzat, illetve a privát szektor igyekeznek majd elhárítani a problémát az érintett rendszerek folyamatos üzemelése érdekében -- legalábbis a Belbiztonság Cyber Storm III gyakorlatának szimulált határain belül, mely kedden kezdődik.

http://www.informationweek.com/news/government/security/showArticle.jhtm...

Richard Stiennon régebbi Forbes postjában felvetette, hogy az U.S. Department of Homeland Security (DHS) az Einstein hadbaállításával rossz eszközökre támaszkodik a kormányzati rendszerek védelme során.

http://www.forbes.com/2010/06/28/internet-arcsight-government-technology...

A hekkerek szembetűnő erőfeszítésekkel vették célba világszerte az erőműveket és a kritikus infrastruktúrák egyéb elemeit.