A mobil készülékek a kiberbűnözők fő célpontjaiként szolgálnak , és egy mobil biztonsági cég jelentése feltár néhány meglepő adatot az által, ahogyan a támadásokat ábrázolják. Az adatgyűjtés több mint 50 millió felhasználó érintett 2013 januárja és decembere között.

Több, mint 100 millió Android felhasználó töltötte le a Brightest Flashlight Free androidos alkalmazást, amelynek gyártóját az amerikai Federal Trade Commission (Állami Kereskedelmi Bizottság, továbbiakban FTC) azzal gyanúsítja, hogy nem hozták nyilvánosságra azt a tényt, miszerint az alkalmazás adatokat gyűjt a felhasználóról (felhasználói azonosító és lokáció alapú meghatározás) és ezeket egy harmadik félnek eladja. Az alkalmazás hamis  lehetőséget biztosított a felhasználónak, hogy ne ossza meg az információit.

Az okostelefonok jelentette veszélyek egyre inkább nyilvánvalóak lesznek, ahogy egyre több helyről szivárognak ki nemkívánatos adatok. A biztonsági kockázatok kezelése egyre fontosabb a kormányzati szektorban is; az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama is kénytelen a biztonsági rezsimszabályokat betartani, hogy az általa kezelt szenzitív adatok ne jussanak illetéktelen kezekbe.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC - Federal Communications Commission) vezetésével a múlt héten az Egyesült Államokban is aktiválták a nagyobb szolgáltatók a lopott telefonokat azonosító adatbázist. Ez alapján a szolgáltatók azonosíthatják a lopott telefonokat és letilthatják a használatukat a hálózatukon.

Minden nagy mobilszolgáltató valódi kincsesbányája az ügyfeleik által használt bizalmas adatoknak, amelyet megosztanak a rendőrséggel és a reklámozókkal, viszont elzárva tartják a saját ügyfeleiktől. A szolgáltatók, mint például az AT&T, Sprint, T-Mobile és Verizon tárolják azt, hogy kinek és milyen üzenetet küldtek, cellainformációkat, amely megmutatja, hogy az ügyfél hol volt a hívás kezdetén és a végén. A különböző cégek eltérő ideig őrzik meg ezeket az adatokat. Egy Igazságügyi Minisztérium által végzett felmérés szerint a Spring például átlagosan 18-24 hónapig.

A vállalatok nem kezelik megfelelően, hogy az alkalmazottak a saját mobil eszközeiket is munkára használják, pedig azok a megfelelő használat hiányában biztonsági kockázatokat jelenthetnek.

A Boeing olyan mobiltelefon fejlesztésébe kezdett, amely az Android operációs rendszeren alapul és magas biztonsági szintű kommunikációt tesz lehetővé.

Az F-Secure először publikálta a mobilos kártevőket célzó jelentését. Ez 2011. 4. negyedévére koncentrál, bemutatva a legújabb kártékony szoftvereket, de korábbi adatokat is tartalmaz.
Ezekből többek között kiderül, hogy az évek során hogyan alakult a kártékony szoftverek megoszlása típus, ill. platform szerint.

Ezt a döbbenetes kijelentést tette Robert Siciliano, a McAffee biztonsági jogosultság és hozzáférés lopásokkal foglalkozó konzulense, a ma reggel frissített blog bejegyzésében.

Ez az első kiadása (és remélhetőleg az elkövetkező kiadások első tagja) annak az android alapú telefonokra (és talán más arm kompatibilis eszközökre) készült gentoo rendszernek, melyet a behatolás tesztelők hasznosnak találhatnak.