A legtöbb mobiltelefon felhasználónak nincs antivírus szoftvere telepítve a készülékére, így nehéz lehet megjósolni hány fertőzött készülék van a világon. A káros, fertőzött alkalmazások ellen a leggyakrabban használt védelem, bár sokszor ez sem tudatos, ha a felhasználók a számítógépükön töltik le a különböző oldalakról a mobil alkalmazásokat, így a gép antivírus szoftver kiszűrheti a fertőzött programokat. Ezt a tényt felhasználva igyekezett a Microsoft felmérést készíteni arról, milyen káros szoftverek célozzák az egyes mobil operációs rendszereket.

Az amerikai Bank of Internet bejelentette elindítja CashEdge's Popmoney e-mail és mobil fizetési szolgáltatását, hogy ezzel is bővítse person-to-person vagyis P2P szolgáltatásainak számát. A Popmoney egy olyan P2P fizetési szolgáltatás, amely lehetőséget nyújt az ügyfeleknek, hogy úgy utaljanak pénzt az online szolgáltatásból, hogy a címzettnek csak a mobil számát vagy az e-mail címét ismerik. A címzett ezután kap egy e-mail vagy szöveges üzenetet, amely megerősíti az utalást és engedélyezi bankszámlára való helyezését.

Számtalan antivírus szoftvernek álcázott káros szoftverrel találkoztunk már Windows platformon, de a CA Technologies által felfedezett program a mobil felhasználókat próbálja átvágni.

A Trusteer nemrégiben nyert betekintést több, korábban phishing oldalakat kiszolgáló web szerverek naplóállományába.

Mobil biztonsági szakértők szerint, a mobil malware exploitok már elkészültek, miután a kiberbűnözők rájöttek, hogy hogyan csinálhatnak velük pénzt. Annak ellenére, hogy a mobil malware-ek még gyerekcipőben járnak, tavaly óta megszaporodtak a mobil elleni támadások, jelentette ki a Kaspersky Lab munkatársa.
http://news.yahoo.com/s/pcworld/20101005/tc_pcworld/mobilemalwareexploit...

Ez az első kiadása (és remélhetőleg az elkövetkező kiadások első tagja) annak az android alapú telefonokra (és talán más arm kompatibilis eszközökre) készült gentoo rendszernek, melyet a behatolás tesztelők hasznosnak találhatnak.

Ahogyan a mobil eszközök -- mint az iPhone, a BlackBerry és az Android telefonok -- egyre csiszoltabbá váltak, és használatuk is jelentős mértékben egyszerűbbé vált, számos felhasználó elsődleges számítógépévé vált. Természetesen ez a fejlődés felkeltette a támadók figyelmét is, akik elkezdték támadássaikat átszabni a mobil platformra.

http://threatpost.com/en_us/blogs/mobile-devices-drawing-more-attackers-...

Egy kutató által kibocsátott, és a Black Hat konferencián csütörtökön bemutatott szoftverrel tesztelhető a mobilhívások lehallgathatósága.

Az Airprobe lehetővé teszi a GSM hívások rögzítését és dekódolását. A kriptográfiai eszközöket tartalmazó Kraken segítségével -- mely a múlt héten vált elérhetővé -- még a titkosított hívások és a szöveges üzenetek is visszefejthetők.

http://news.cnet.com/8301-27080_3-20012144-245.html
http://srlabs.de/research/decrypting_gsm/
http://srlabs.de/uncategorized/airprobe-how-to/