A Guardian Analytics - egy csalások megelőzésére szakosodott szolgáltató - bemutatott egy felderítési módszert, amivel a csalásokat lehet kiszűrni. A módszert FraudMAP-nek nevezték el, és hasonlít az általuk korábban bemutatott online és mobil csalásokat kiszűrő rendszerhez. A FraudMAP elemzi az ACH tranzakciókat, anomáliákat keresve bennük, amik csalásokra utalnak, majd ezeket megjelölik további vizsgálatokra. A FraudMAP az első Automated Clearing House (ACH) utalásokat vizsgáló eszköz, amely azonosítja a magas kockázatú tranzakciókat, hogy azokat később manuálisan lehessen elvégezni vizsgálat után.

Egy CIFAS jelentés szerint - az Egyesült Királyságban privát és állami szektorban működő tagokat is sorában tudó nonprofit szervezet, amely a csalások ellen küzd - 2011-ben 14,5%-os növekedést mértek az alkalmazottak által elkövetett csalások és egyéb hasonló bűncselekmények számában az előző éves adatokhoz képest. A 2006-ban indult Staff Fraud Database kezdeményezés több mint 220 tagról gyűjt adatokat, akik számos iparágban tevékenykednek. "Az ilyen típusú csalások rombolják az üzlet hírnevét és az alkalmazottak morálját - azon túl, hogy nagyon sok pénzbe kerül a vállalkozásoknak."

Egy nagyszabású román rendőrségi akció során 90 letartóztatással végződött az a 117 db rajtaütést számláló csütörtök reggeli razzia, ahol számítógépes csalók után nyomozott a rendőrség.

Az FBI egy nyomozás kapcsán házkutatást tartott két, a Michigan Egyetemre járó diák lakásán, mivel felmerült, hogy a két tanuló a népszerű online szerepjáték a World of Warcraft játék virtuális valutájával kereskedik, jogosulatlan előnyökhöz juttatva ezzel magukat vagy másokat.

A múlthét folyamán úgy tűnik egy támadó sikeresen kompromittált egy tanúsítvány kibocsájtó szervezetet (Certification Authority - CA) így hiteles HTTPS tanúsítványt szerezhetett magának prominens weboldalakhoz. Egy ilyen tanúsítvánnyal a támadó átveheti egy weboldal, vagy akár az ahhoz tartozó teljes rendszer "személyazonosságát" anélkül, hogy az internetfelhasználók többsége észrevenné azt.

Kiberbűnözők új módot találtak arra, hogyan adjanak le internetes rendeléseket és fizettesék ki azt gyanútlan ING ügyfelekkel a PayPal-on keresztül. A PayPal használatával a bűnözők megkerülhetik az ING által azonosításra használt TAN (tranzakció azonosítási szám) kódos rendszert. A bank szerint a csalás elméletben lehetséges, de a való életben més sosem történt ilyen visszaélés.

A Barclay Bank egy belső számítógépes csaló áldozatául esett, aki egy nemzetközi bandát segített, hogy azok friss álláskeresőket használjanak kanadai pénzmosásukhoz.

A Kroll Globális Csalásügyi Jelentés 2010/2011. kiadásában négy fontosabb téma jelenik meg:

Az ukrán hatóságok több milliós lopás gyanújával öt hekkerből álló csoportot tartóztattak le ebben a hónapban. A gyanúsítottak valószínűleg külföldi vállalkozások bankfiókjait károsították meg.

http://news.softpedia.com/news/Cyberfraud-Ring-Dismantled-in-Ukraine-157...

A tolvajok a töltőállomásokra rejtve telepített skimmerek segtségével lopkodják a hitelkártya számokat az USA-ban. Vezetéknélküli bluetooth segítségével továbbítják a kártyaadatokat a nyomozásában részt vevő rendészet elmondása szerint.

Az Alachua County Sheriff irodájának munkatársai, valamint az U.S. Secret Service három "kártya-csapoló" (card-skimming device) eszközt talált három állomáson a kutakba rejtve.