A Forbes egy részletes idővonalat tett közzé a Szíriai Elektronikus Hadsereg által ellenük indított hacker támadásról. A szíriai hacktivista csoport egy tagja is biztosított további részleteket a műveletről. A Forbesnál Andy Greenberg kiderítette, hogy a támadás a cég egyik felső vezetőjének küldött adathalász e-maillel kezdődött.

A két román állampolgár a New York-i Queens-ben él, és egyaránt 57 hónap börtönbüntetésre ítéltek egy ATM csalási ügy miatt. A hatóságok szerint a 30 éves Ioan Leusca (másnéven Ionel Spinu), és a 29 éves Dezső Gyapias (másnéven Valentin Folea) bűnösnek vallotta magát egy banki csalás vádjában és minősített személyazonosság-lopásban. 2013. januári letartóztatásuk óta őrizetben vannak.

A holland kormány bejelentette, hogy tervezi a rendőrség lehetőségeinek kiterjesztését a hatékonyabb kiberbűnözés elleni küzdelem érdekében. A rendőrök akár más országokban üzemelő szerverekre is betörhetnének bizonyos esetekben. Bár a kormány a bíróság jóváhagyásához kötné a rendőrségi hackelést, a javaslatnak így is több bírálója van.

A Check Point és a Versafe kutatói azonosítottak egy Eurograbber névre keresztelt kártékony szoftvert, amely segítségével támadók több mint 36 millió eurót loptak el több mint 30 ezer online banki ügyféltől. Az olasz, spanyol, német és holland áldozatoktól tipikusan 500-250000 eurónyi összeget tulajdonítottak el.

Az internetes bűnözők is felhasználják az ismert közösségi oldalakat, ahol káros szoftvereket és spam-et terjesztenek a felhasználók között. Ahogy az üzleti világ számára is egyre elfogadottabb eszköz lesz a népszerű közösségi oldalakat használni a potenciális ügyfelek elérésére, illetve a márkák ismertségének növelésére, ugyanúgy a bűnözők is használják a saját céljaikra, hogy a saját "termékeiket", hogy káros szoftvert és spam-et terjesszenek.

Reagálva a növekvő kiberbűnözésre a köz-és magánszektorban, számos afrikai kormány incidens jelentési és korai figyelmeztető szervezetet állított fel az AfriNIC (Afrika Network Information Center) támogatásával.

A "civilizáljuk az Internetet" nemzetközi trend velejárójaként a világ egyik legrosszabb jogi egyezménye -- a nagyon vitatott CoE (Council of Europe) Kiberbűnözési konvenciók -- ismét napirendre került.

Kanada és Ausztrália az egyezményt arra használja, hogy bemutassa az új inváziós, online megfigyelő törvényeket, melyek közül számos jóval tovább lép az eredeti elképzelések inváziós szintjén.

http://activepolitic.com:82/blog/2011-08-25a/Dangerous_Cybercrime_Treaty...

Egy egyszerű csoport állt a kiberbűntények több, mint harmada mögött. Egy globális ipar, mely a becslések szerint a brit gazdaságot évenként billiókkal terheli.

54 betörést jelentettek különböző bankokkal kapcsolatosan 2010-ben az Identity Theft Resource Center szerint, mely alulmúlja a 2009-ben jelentett 62 eseményt. Mindamellett elképzelhető, hogy a későbbiekben még érkeznek bejelentések a 2010. évhez kapcsolódóan.

Ez az első Nemzeti kiberbűnözési és digitális biztonsági trend riport (a továbbiakban: Trend riport). A Trend riport célja, hogy átfogja a kiberbűnözés és a digitális biztonság területén tapasztalható trendeket és feltárja a köztük lévő összefüggéseket.