Egy magát "direxer" néven emlegető indonéz hacker 103, a kenyai kormányzathoz tartozó weboldalt tett elérhetetlenné mindössze egy éjszaka alatt. A támadó az indonéz biztonsági fórum, a Forum Code Security tagja és állítása szerint a weboldalakat a fórumon található útmutatók segítségével támadta. Az ilyen leírások általában javítatlan programozás hibák és bug-ok sikeres kihasználásához tartalmaznak útmutatásokat.

Ahogy azt már korábban megírtuk nemrégiben indiai hackerek indiai hírszerzési és katonasági szerverekre behatolva sikeresen hozzájutottak a Symantec antivírus gyártó cég Norton Antivirus termékének forráskódjához. Azóta a támadás körülményeiről nyilvánosságra került információk alapján szárnyra kapott a hír, hogy az indiai hírszerzés titokban hozzáférhetett a lakosok mobiltelefonjaihoz vagy az azokat támogató infrastruktúrához. A The Lords of Dharmaraja hackercsoport azt állítja, a Symantec szoftverének kódját egy tucatnyi más cég programjának forráskódjai között találták és ezek a cégek mind aláírt együttműködési megállapodással rendelkeztek az indiai titkosszolgálatokkal.

Az Egyesül Királyság kibervédelmi stratégiája tartalmaz olyan részleteket, amely egy a Stuxnet-hez hasonló célzott káros szoftver támadó jellegű bevetésének lehetőségét taglalja. A kormány kiberbiztonsági terve, mely a brit kritikus infrastruktúra védelmét szolgáló és a külföldről érkező kiberfenyegetések elhárítását elősegítő intézkedéseket tartalmaz, kitér olyan részletekre is, milyen válaszcsapások lehetségesek a brit hálózatot célzó támadókkal szemben.

A közelmúltban számos támadás érte a Fujitsu által üzemeltetett nagyjából 200 japán helyi önkormányzat rendszerét, állítja a cég. A helyi lakosok számára kifejlesztett rendszer, ahol ügyet intézhetnek vagy hivatalos dokumentumokat tölthetnek le, a Fujitsu szóvivője szerint a héten két alkalommal is teljesen megbénult. A szakemberek a hiba kivizsgálása során találtak rá a különböző IP címekről érkező elosztott szolgáltatás megtagadásos (DDoS) támadás nyomaira. A rendszer a tegnapi kora reggeli helyreállítás óta sem üzemel zökkenőmentesen, a támadó IP címek változtak és a támadás folytatódott, melynek hatására azóta még kétszer sikerült a hackereknek megbénítani a rendszert.

A holland kormány kedden bejelentette, hogy a vélhetően Iránból kiinduló DigiNotar hackelési incidens miatt, néhány kormányzati szegmens visszatér a papír és a fax alapú kommunikációra. A döntésre vélhetően azért van szükség, mert az érintett tanúsítvány kibocsájtó szervezet nem csak az privát szférában volt érdekelt. Ők felügyelték a holland kormányzati oldalak tanúsítványait is, ahol a lakosok számos ügyet intézhetnek digitálisan, mint az adóbevallások leadása, az egyetemi jelentkezés vagy szerv felajánlás. Vincent van Steen a belügyminisztérium szóvivője elmondta, a kormány most felülvizsgálja ezen oldalak hitelesítési rendszereit. A kormányzati ügyintézés mellett a bíróságok is azt javasolták az ügyvédeknek, hogy ideiglenesen használják inkább a hagyományos fax vagy papír alapú levél küldést az e-mailek helyett.

Példa nélküli eseménynek lehettünk tanúi péntek, mikor is a holland belügyminiszter péntekről szombatra virradó éjszaka tartott sajtótájékoztatót. Piet Hein Donner bejelentette a holland kormány, a céget ért biztonsági incidens hatására megvonja a bizalmat a DigiNotartól. A DigiNotar tanúsítvány kibocsájtó tevékenysége két ágra bontható. A cég egyik fele az általánosan használt tanúsítványokat kezeli, míg a másik ág, az úgynevezett "PKIoverheid" a holland kormányzati hálózatra összpontosít. A biztonsági incidenst követő audit során bebizonyosodott , hogy a PKIoverheid integritása nem garantálható.

Az indiai belügyminisztérium felkérte kommunikációs minisztériumot, hogy figyeljék meg az olyan közösségi oldalak országon belüli forgalmát, mint a Twitter vagy a Facebook, mivel attól tartanak, terroristák ezeken a csatornákon keresztül tervezhetik támadásaikat. A kérés azt sugallja, hogy az indiai kormány igyekszik kiterjeszteni a nemzetvédelem online megfigyeléseit.

Az Anonymus csoport az AntiSec mozgalom keretein belül betört az Egyesült Államok egyik védelmi megoldást szállító partneréhez, a Booz Allen Hamilton-hoz.

A CBC News megtudta, még januárban hackerek behatoltak két kanadai szövetségi szervezet rendszerébe és onnan titkos adatokat tulajdonítottak el. Az eseményre az Access and Information törvény keretein belül begyűjtött dokumentumok alapján derült fény. A támadók kártékony csatolmánnyal ellátott leveleket küldtek a dolgozóknak úgy, mintha az a felső vezetéstől érkezett volna. Amikor a dolgozók megnyitották a csatolmányokat utat nyitottak a behatolóknak a rendszerbe egészen titkosított adatokig.

A Google Inc., a világ legnépszerűbb keresőmotorjának tulajdonosa azt állítja, hackerek megpróbálták ellopni több száz Gmail felhasználó jelszavát. A célpontok főleg ásziai és amerikai kormányzati titsztviselők voltak.