Az amerikai CERT/CC (CERT Coordination Center) elemzése szerint a HTTPS forgalom elfogása nem megfelelő tanúsítványkezelés mellett komoly biztonsági kockázatot jelenthet.

A  FireEye információbiztonsági cég honlapján publikált egy összefoglalót, amely  szervezeti átszervezések kapcsán felmerülő gyakori információbiztonsági kérdésekkel foglalkozik.

Az Akamai jelentése szerint növekedett az elosztott szolgáltatásmegtagadásos (DDoS) támadások intenzitása, rekordszámú 100 Gbps sávszélesség feletti támadást észleltek 2016 első negyedévében.

Az Európai parlament és az Európai Bizottság weboldalain súlyos sebezhetőségeket találtak a Government Cyber Security Program szakemberei, akik nulladik napi sérülékenységeket keresnek kormányzati web applikációkban és hálózati szolgáltatásokban.

A nemrégiben nyilvánosságra került nagy mennyiségű adatlopásokra alapozva a csalók gyorsan zsarolókampányba kezdtek, az Internet Crime Complaint Center (IC3) pedig több bejelentést is kapott ilyen levelekkel kapcsolatban.

Napjainkra általánossá vált az igény, hogy a dolgozók akár otthonról is hozzáférjenek céges szolgáltatásokhoz, adatokhoz. Ennek a szabályozása létfontosságú, hiszen a bizalmas információkkal való visszaélés komoly károkat okozhat. A tapasztalatok alapján azonban a védelmi intézkedések nem tartják a lépést a mobil eszközök által okozott biztonsági kihívásokkal.  

Az OWASP (Open Web Application Security Project - egy szoftverbiztonsággal foglalkozó non-profit szervezet) ingyenesen elérhetővé tette útmutatóját, amely webes applikációk elleni automatizált támadásokkal foglalkozik.

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (DHS), együttműködve az Interpollal és a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) azonosították a "Simda botnet" hálózatot. A 2009 óta terjedő Simda mára nagyjából 190 országban, mintegy 770 000 ezer darab számítógépet érint.

A Secunia biztonsági jelentése szerint a kormányzatok a kibertámadások elsődleges célpontjai. A jelentés tanulsága szerint a digitális bűnözés egyre szervezettebb lesz, amely ellen a kormányzatok globális szinten kollaborálnak és különítményeket hoznak létre hogy a fenyegetéseket megszüntessék. A fenyegetettség alapvető indokai sérülékenységek megjelenései és ezek nem megfelelő kezelése. Egy súlyos sérülékenység pedig engedély nélküli rendszerhozzáféréshez, szenzitív információk elveszítéséhez, és súlyos szocio-gazdasági következményekkel járhat.

A Ponemon Institute kutatása megerősítette a korábbi jelentéseket, amelyek szerint az egészségügyi szolgáltatók csak nehezen birkóznak meg az adatbiztonság követelményeivel. A kutatás szerint az Egyesült Államok egészségügyi szolgáltatóinak 94 százalékától kerültek már ki páciensek adatai, 45 százalékuktól a vizsgált két év alatt legalább ötször.