Angol cím: 
Apple macOS/OS X Multiple Flaws Let Remote Users Execute Arbitrary Code and Local Users Deny Service and Gain Elevated Privileges
CERT-Hungary ID: 
CH-13784
Összefoglaló: 

Több közepes és magas kockázati besorolású sérülékenységet fedeztek fel az Apple macOS és OS X rendszereiben. A sérülékenységeket kiküszöbölő megoldás már beszerezhető a gyártótól.

Angol cím: 
Microsoft Remote Desktop Client for Mac Unspecified Flaw Lets Remote Users Execute Arbitrary Code
CERT-Hungary ID: 
CH-13763
Összefoglaló: 

A Mac rendszerek Microsoft Remote Desktop kliensének sérülékenysége vált ismertté, amit kihasználva a támadó tetszőleges parancsot futtathat a célpont rendszerén.

Angol cím: 
Adobe Flash Player ActionScript Action Message Format Use-After-Free Vulnerability
CERT-Hungary ID: 
CH-13662
Összefoglaló: 

Az Adobe Flash Player olyan sérülékenysége vált ismertté, amelyet kihasználva a megtámadott rendszeren tetszőleges kód futtatására nyílhat lehetőség.

Angol cím: 
Apple MacOS/OS X Multiple Bugs
CERT-Hungary ID: 
CH-13656
Összefoglaló: 

Az Apple MacOS és OS X operációs rendszer több sérülékenysége vált ismertté, amelyeket kihasználva a támadó tetszőleges kódot futtathat a rendszeren, fájlokat módosíthat és bizalmas információkhoz férhet hozzá. Egy helyi, rosszindulatú felhasználó szolgáltatás-megtagadást érhet el, rendszer jogosultságokat is szerezhet.

A sérülékenységeket kiküszöbölő megoldás már beszerezhető a gyártótól.

Angol cím: 
Apple Mac OSX vulnerability
CERT-Hungary ID: 
CH-13539
Összefoglaló: 

Az Apple Mac OSX magas kockázati besorolású sérülékenységei váltak ismertté, melyeket kihasználva a támadó tetszőleges kódot futtathat a rendszeren. A sérülékenységeket kiküszöbölő megoldás már beszerezhető a gyártótól.

Angol cím: 
Apple multiple vulnerabilities
CERT-Hungary ID: 
CH-13239
Összefoglaló: 

Az Apple termékek magas kockázati besorolású sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket kihasználva a támadó átveheti a rendszer feletti irányítást.

Angol cím: 
Mac OS X Server vulnerabilities
CERT-Hungary ID: 
CH-13118
Összefoglaló: 

Az Apple a Mac OS X Server-ben több sérülékenységet javított, amelyek jogosulatlan adathozzáférésre adhatnak módot.

Angol cím: 
OSX.Keranger
CERT-Hungary ID: 
CH-13088
Összefoglaló: 

Az OSX.Keranger nevű, MAC OS X operációs rendszereket támadó, trójai típusú káros kód vált ismertté, amely a felhasználó egyes fájljait titkosítja, majd megpróbálja eladni a titkosítás feloldásához szükséges jelszót.

Angol cím: 
Adobe updates
CERT-Hungary ID: 
CH-13019
Összefoglaló: 

Az Adobe biztonsági frissítéseket adott ki az alábbi szoftverekhez:

Adobe Flash Player, Adobe Connect, Adobe Experience Manager, Adobe Photoshop CC and Bridge CC

Angol cím: 
Backdoor.Adwind
CERT-Hungary ID: 
CH-13013
Összefoglaló: 

Az Adwind trójai egy Java kódra épülő kártékony program, amely operációs rendszertől függetlenül veszélyezteti a számítógépeket, illetve az azokon kezelt és tárolt adatokat. A károkozó Windows, Mac OS X, valamint Linux operációs rendszerek alatt is képes végrehajtani egy - a támadók által irányított - távoli szerveren keresztül kiosztott feladatokat.

Az Adwind alapvetően egy hátsó kapu létesítésével képes hozzájárulni adatszivárgáshoz. A trójai figyeli a billentyűleütéseket és az egérrel végzett felhasználói műveleteket, valamint adott esetben - kémkedési célból - a webkamerát is bekapcsolja, illetve képernyőképek készítésére alkalmas összetevővel is rendelkezik. A trójai további fontos jellemzője, hogy képes fájlok letöltésére és futtatására, így adott esetben rávehető további nemkívánatos programok telepítésére. Eközben pedig a terjesztői szabadon garázdálkodhatnak a fájlrendszeren, és állományokat olvashatnak, módosíthatnak, illetve törölhetnek.